perjantai 12. tammikuuta 2018

Netiketti

Ohjeet turvalliseen netin käyttöön.

1. Turvalliseen netin käyttöön tarvitset nämä ohjeet!
Opettele käyttämään tietokonettasi oikein, älä mene väärille sivustoille jos sulla ei ole lupaa mennä.
Tietoturva on myös hyvinkin tärkeää, että se on kunnossa myös oman koneen tunteminen.
Onko virustorjuntaohjelmat kunnossa? päivitä ne jos on mahdollista.
Mikä on palomuuri?
Onko hyvä nettiyhteys? nopea vaiko hidas?
Entäs käyttöjärjestelmä?
Pahin tietoturvariski olet sinä itse.

Nettisivustojen tietoturva ja tietojesi käyttämiseen on hyvä perehtyä, kun täytät yhteystietoja erilaisiin lomakkeisiin. Suojaa oma yhteytesi, kun hoitaa omia henkilökohtaisia asioitaan, kuten raha- ja pankkiasioita. Jos turvalliseen sivustoon herää pienikin epäilys ei siitä kannata  käyttää.

Jotta toiset eivät väärinkäyttäisi tunnuksiasi tai yhteystietojasi, älä jaa muille sinun salasanojasi. Kaikki salasanat kannattaa pitää vain omana tietonasi ja vaihtaa ainakin muutaman kerran vuodessa.  Oikeat viralliset tahot eivät koskaan kysele eivätkä tarvitse salasanojasi tai tunnuslukujasi. Samaa salasanaa ei kannata käyttää eri nettipalveluissa. Hyvä salasana sisältää monta numeroa ja kirjaimia, jotka eivät tarkoita mitään.
Kuva- ja viestintäpalveluissa, kuten Instagramissa, kannattaa julkaista vain sellaista materiaalia, joka ei aiheuta nettitappeluita, kiusaamista, sekä. on hyvä suhtautua varauksella, sillä netissä oma henkilöllisyys on helppo valehdella tai totuutta vääristellä. nettishoppailussa kannattaa pyytää apua  kokeneemmilta läheisiltä tai perheenjäseniltä, sekä joka kerta varmistaa myyjän  ja verkkokaupan luotettavuus. 


2 testi tehtävän vastaus: onnistuin testeissä hyvin. 

3. testi tehtävän tulokset: osaan olla hyvin netissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti